Program Kulturnog centra Zrenjanina

Autor Nina Arsenijević
Pogodaka: 106
Program Kulturnog centra Zrenjanina

Program Kulturnog centra Zrenjanina 
 do 7. decembra 2017.

PONEDELjAK, 27. NOVEMBAR

GOSTOVANjE POZORIŠTA
„GEST“ IZ SEČNjA
PREDSTAVA: „KO JE KO“

U ponedeljak, 27. novembra na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava „Ko je ko“ pozorišnog kluba „Gest“ iz Sečnja. Predstava je urađena po tekstu „Izbeći gospođu Markam“ Reja Kunija i Džona Čepmena a u režiji Saše Ćorkovića i Zorice Novaković. Igraju: Miljana Salatić, Saša Ćorković, Luka Gaćinović, Mirjana Dangubić, Milan Ilić, Aleksandra Krstić, Milorad Jović, Snežana Radulović i Miljana Milošević. Predstava počinje u 20 časova.
Ulaz je besplatan.
Više o predstavi možete pogledati ovde.

SREDA, 29. I ČETVRTAK, 30. NOVEMBAR

CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „POBEDA NAD TAMOM“

U sredu, 29. novembra, u Kulturnom centru Zrenjanina, počinjemo sa prikazivanjem „Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta“. U sredu, 29.11. i četvrtak, 30. 11. emituje se film „Pobeda nad tamom“ (Dark Victory). Reč je o filmskom ostvarenju iz 1939. godine, u trajanju od 104 minuta, koje je režirao Edmund Gulding. Pored Hemfrija Bogarta, u glavnim ulogama su Beti Dejvis i Džordž Brent. Glavna junakinja se zaljubljuje u lekara koji joj je operisao tumor na mozgu. Kada sazna da je velika verovatnoća da joj se bolest vrati, upada u depresiju ali joj ljubavnik savetuje da maksimalno iskoristi život i da uzme sve njegove trenutne mogućnosti.
Film se emituje u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova.
Ulaz je besplatan.

 ČETVRTAK, 30. NOVEMBAR

FESTIVAL GUDAČKIH KVARTETA „KVART“

U četvrtak, 30. novembra, u Baroknoj sali Gradske kuće, biće održan Festival gudačkih kvarteta „Kvart“. U 17 časova nastupa “Quartet session”; od 18 časova je koncert studenata Akademije umetnosti Novog Sada; u 20 časova počinje koncert gudačkog kvarteta „Panonija“. Organizator festivala je udruženje „Banat Arte Musica“. Festival se organizuje uz podršku: Grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanina i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.
Program festivala je besplatan.

 ČETVRTAK, 30. NOVEMBAR

POZORIŠNA KOMEDIJA:
„KO VAMA DADE PREDSTAVU?“

U četvrtak, 30. novembra, na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna komedija „Ko Vama dade prestavu?“. Tekst i režiju potpisuje Semir Gicić. Glumačku ekipu čine: Jelica Sretenović, Zorana Pavić, Igor Lazić – Nigor/Niggor, Nenad Škundrić. Na duhovit način predstava se bavi kritikom društva i karikaturnim ličnostima iz sveta turbo folka...
Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.
Cena ulaznice je 600, a za organizovane posete 500 dinara.

 SUBOTA, 2. DECEMBAR

MODNA REVIJA
UDRUŽENjA ŽENA „DOSITEJ“

Modna revija Udruženja žena „Dositej“ biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 2. decembra. Predstaviće se modeli koje su kreirale članice udruženja Hajnalka Grubački i Mira Grahovac. Modeli su svečane novogodišnje i maturske haljine.
Revija počinje u 18 časova.

 UTORAK, 5. DECEMBAR

TRIBINA

U utorak, 5. decembra, biće održana tribina na temu: „Doprinos verske nastave moralnosti mladih“. Predavač je protojerej dr Ninoslav Kačarić, paroh pri hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u Zrenjaninu.
Tribina počinje u 19 časova u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

 SREDA, 6. I ČETVRTAK, 7. DECEMBAR

CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „OSTVO LARGO“

U sredu, 6. i četvrtak, 7. decembra, u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film „Ostrvo Largo“ (Key Largo). Reč je o američkom filmu u trajanju od 101 minuta, iz 1948. godine. Film je režirao Džon Hjuston. Nosioci glavnih uloga su: Hemfri Bogart, Edvard G. Robinson, Loren Bekol i dr. „Šaroliku“ ekipu oluja „zatvara“ u foajeu hotela. Reč je o napetoj kriminalističkoj drami.
Film se emituje u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova.
Ulaz je besplatan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
Dobro došli!

INFO PLUS

SAOPŠTENjE ŽIRIJA
LIKOVNOG KONKURSA 30X30

Na Likovni konkurs 30x30, 2017. godine prijavilo se 240 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Argentine.
Žiri u sastavu: Ana Marijanović, istoričar umetnosti, i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta, odabrao je 23. 11. 2017. godine, radove 154 autora i dodelio tri nagrade, koje će biti saopštene na otvaranju izložbe - 15. decembra 2017. u Kulturnom centru Zrenjanina, u 19 časova.

Poštovane kolege,
Zahvaljujem Vam se na učešću na konkursu 30x30. I ove godine je stigao veliki broj radova. Zbog prostornih i drugih okolnosti morali smo da odaberemo određeni broj radova. Žao nam je što nismo mogli da uvrstimo i one koji su po kvalitetu mogli da budu sastavni deo ovog projekta.

Srdačan pozdrav,
Milutin Mićić, autor projekta

KONKURS ZA IZLAGANjE U IZLOŽBENOM SALONU
KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA ZA 2018. GODINU

- Otvoren do 10. decembra
Kulturni centar Zrenjanina raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2018. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 10. decembra 2017. godine. Tekst konkursa i obrazac za prijavljivanje možete pogledati i preuzeti ovde.