Otvaranje izložbe KUTIJA IV

Autor Tina Jelić
Pogodaka: 97
Otvaranje izložbe KUTIJA IV

Kutija kao tema probudila je inspiraciju, kreativnost i maštu umetnika različitih generacija i autorskih rukopisa koji su svoje kreativne radove izložili na postavci KUTIJA u Maloj galeriji ULUPUDS.

Povod za organizovanje prodajne izložbe ovakvih eksponata je bila želja kustosa Zorice Djermanov i Maje Škaljac Stanošević da aktiviraju umetnike da razmišljaju na temu : kakva sve može biti unikatna kutija, kako spakovati novogodišnji, božićni ili rođendanski poklon u jednu ručno rađenu kutiju, da li kutija može biti instalacija , a da istovremeno nije utilitarna, može li biti dekorativni predmet i ukrašavati nečiji dom ili poslovni prostor...

Odjek na koji je naišla ova tema kod naših umetnika je sve pozitivno i prijatno iznenadio- od svežih, kreativnih ideja srednješkolaca iz Tehnoarta, preko interesantnih radova studenata sa FPU i FLU do umetničkih remek dela naših eminentnih umetnika. Različiti formati ( od minijature do većih dimenzija ), raznorodni materijali ( keramika, drvo, karton, plastika, koža, tekstil, metal... ) i tehnike izrade su rezultat koji smo dobili od umetnika koji su se odazvali na naš poziv i koji će obradovati Beograđane i goste našeg grada ovim umetničkim delima.