„FMU i Gvarnerius nagrađuju“: VI sezona

Autor Lara Damnjanović
Pogodaka: 107

Pijanistički resitali Anđela Janjića i prijatelja i sestara Zidarić

Posetioce Centra lepih umetnosti Gvarnerius (Džordža Vašingtona 12) sledeće nedelje očekuju pijanistički resitali najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u okviru VI sezone ciklusa koncerata „FMU i Gvarnerijus nagrađuju".

Pijanistički resital Anđela Janjića i prijatelja        

U ponedeljak, 27. novembra 2017. (20č) nastupiće mladi pijanisti iz klase prof. Nenada Radića, predvođeni višestruko nagrađivanim Anđelom Janjićem, koji redovno predstavlja fakultet na koncertima klase i katedre izvodeći veoma zahtevna dela pijanističkog repertoara. Anđelu će se na koncertu pridružiti i pijanistkinje Nina Martinović, Danijela Marčetić, Katarina Nešić i Ivona Igrutinović, a na programu su dela Baha, Despića, Hajdna, Šepića, Bolkoma, Debisija, Ravela, Hendla, Skrjabina i Šopena.
                                                            andjel janjic 01

Pijanistički resital Milice i Jelene Zidarić             

Već u četvrtak, 30. novembra 2017. (20č), ljubitelji kompozicija Morisa Ravela i Aleksandra Skrjabina imaće priliku da ih čuju u izvođenju izuzetnih mladih pijanistkinja Milice i Jelene Zidarić. Sestre Zidarić završile su osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Branka Penčića, sa najvišim ocenama. Dobitnice su mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima i obe su bile stipendistkinje Fonda za mlade talente Republike Srbije. 
                                                              sestre zidaric 02

VI ciklus koncerata najboljih akademaca Fakulteta muzičke umetnosti „FMU i Gvarnerijus nagrađuju" podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Beograd i petu godinu zaredom kompanija NELT.

Ulaz na sve koncerte ciklusa je besplatan.