GLASSMOVEMENT - изложба уметничког стакла

Гостујућа изложба уметничког стакла Glassmovement, која ће у Музеју примењене уметности бити одржана од 5-29. јуна 2019. настала је на иницијативу Лубомира Ферка, уметника стакла и члана Удружење словачких уметника-стаклара АСГА.

Опширније...

Конкурс Ликовне галерије КЦБ-а за излагање у 2020.

Ликовна галерија Културног центра Београда расписала је конкурс за излагање у 2020. години, који је отворен за ликовне и визуелне уметнике, историчаре и теоретичаре уметности. Заинтересовани могу да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене уметности, дизајна и архитектуре које ће за годишњи програм разматрати Савет галерије.

Опширније...

Посетите online Ceramic Congress 2019

У периоду од 1. до 8. марта имаћете могућност да потпуно бесплатно путем интернета пратите предавања двадесет реномираних уметника из области керамике који долазе са различитих делова света.

Опширније...

Конкурс амбасаде Швајцарске за младе уметнике у Србији

Амбасада Швајцарске у Београду објавила је конкурс “Приватна вредност” којим другу годину заредом жели да пружи подстицај младим визуелним уметницима и уметницама у Србији и обезбеди им прилику да добију финансијску подршку за реализацију својих радова и учешће на колективној изложби која ће бити реализована од краја јуна до краја јула 2019. у резиденцији амбасадора Швајцарске у Београду. Подршку ће добити највише петоро аутора из Србије.

Опширније...

Хуманитарна аукција за уличне маце

Удружење "Булевар Уметности" и кафе "Љутић" Вас позивају на хуманитарну аукцију уникатних предмета од керамике рађених на тему "Маца". Сав прикупљен новац улаже се у фонд за стерилизацију уличних мачака. Аукција ће се одржати у просторијама кафеа "Љутић" у улици Стевана Сремца бр.5 у Београду 28.фебрурара.

Опширније...

Б:УМ атеље за керамику прима једног грнчарског шегрта

Удружење „Булевар Уметности“ отвара конкурс за пријем једног грнчарског шегрта. Позивамо заинтересоване за упознавање са овим древним занатом да погледају услове конкурса и поднесу своје пријаве. Све пријаве се морају доставити до 31.децембра у подне. Кандидати који уђу у ужи круг биће обавештени након Новогодишњих празника и са њима ће бити уговорен иницијални разговор.

Опширније...

Конкурс за колективно излагање у НБ Вељко Дугошевић у Голупцу

Народна библиотека “Вељко Дугошевић” у Голупцу расписала је конкурс за учешће на колективној изложби у простору те библиотеке. Право учешћа имају ликовни и примењени уметници, чланови уметничких удружења, студенти уметничких факултета, самостални уметници, као и неафирмисани уметници.

Опширније...

Конкурс Центра за културу Ковин за изложбе у 2018.

Центар за културу Ковин расписао је конкурс за излагање у својој ликовној галерији у излагачкој сезони 2018. Право учешћа на конкурсу имају сви уметници, културни радници и грађани Србије. Конкурс се распусује за: ауторске изложбе и пројекте, колективне и кустоске пројекте, перформансе, као и за радионице, дискусије, предавања...

Опширније...