Конкурс амбасаде Швајцарске за младе уметнике у Србији

Конкурс амбасаде Швајцарске за младе уметнике у Србији

Амбасада Швајцарске у Београду објавила је конкурс “Приватна вредност” којим другу годину заредом жели да пружи подстицај младим визуелним уметницима и уметницама у Србији и обезбеди им прилику да добију финансијску подршку за реализацију својих радова и учешће на колективној изложби која ће бити реализована од краја јуна до краја јула 2019. у резиденцији амбасадора Швајцарске у Београду. Подршку ће добити највише петоро аутора из Србије.

У фокусу изложбе, у складу са континуитетом од претходне године, биће “Приватна вредност”, али је специфична тема на коју би требало да одговоре учесници конкурса “Лично ангажовање”, које се може испољити у различитим уметничким облицима.

На конкурс се могу пријавити уметници и уметнице рођени 1993. године и касније, који имају сталан боравак на територији Републике Србије најмање три године.
Уметничка дела којима аплицирају могу бити: слике, фотографије, видео радови, инсталације и скулптуре (у затвореном простору и на отвореном).

Сви уметници/це који буду одабрани да учествују на изложби добиће 500 евра као помоћ за припрему радова.

Међу ауторима и ауторкама чији радови буду изложени, стручни жири ће изабрати једног уметника или уметницу, који ће добити посебну награду у износу од 2.000 евра.

Такође, радови ће, уз дозволу аутора и ауторки, бити на аукцији током трајања изложбе.

Пријаве за конкурс “Приватна вредност 2019” морају бити послате у ПДФ формату максималне величине 10 МБ, који треба да садржи три до пет радова, укључујући наслове, димензије и годину настанка дела. Документ треба да садржи и биографију уметника и мотивационо писмо (максимално 300 речи).

Неће бити прихваћени Dropboks, Wetransfer или слични фајлови.

Пријаве је могуће послати најкасније до 1. марта 2019. на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Детаљи у вези са отвореним позивом могу се наћи на сајту швајцарске амбасаде у Београду.