Б:УМ атеље за керамику прима једног грнчарског шегрта

грнчарски шегрт

Удружење „Булевар Уметности“ отвара конкурс за пријем једног грнчарског шегрта. Позивамо заинтересоване за упознавање са овим древним занатом да погледају услове конкурса и поднесу своје пријаве. Све пријаве се морају доставити до 31.децембра у подне. Кандидати који уђу у ужи круг биће обавештени након Новогодишњих празника и са њима ће бити уговорен иницијални разговор.

Керамика се као занат вековима у назад преносила са мајстора на шегрта. Процес је увек био заснован на селективном укључивању шегрта у одређене процесе према нивоима знања. Едукација је често трајала и по неколико година пре него што би се неко могао назвати мајстором. У данашње време са новим технологијама процес рада је увелико олакшан па самим тим и процес учења али принцип преношења искуства кроз практичан рад незаменљив. Водећи се основним начелима очувања овог древног заната одлучили смо да покренемо конкурс за грнчарског шегрта. У комбинацији традиционалног и модерног приступа раду едукација ће обухватити многе неопходне сегменте када је израда предмета од керамике у питању. Процес едукације водиће мајстор грнчар Саша Матић.

Планирано трајање обуке је 6 месеци али по потреби и у договору са грнчаром је могуће овај период продужити. У овом временском периоду шегрт је обавезан да буде присутан до 8 сати дневно, 5 дана у недељи, у флексибилним терминима по договору. Обука је бесплатна а за исту су обезбеђени опрема и материјал тако да било какви додатни трошкови не постоје. Шегрт поред активности које се тичу обуке учествује и у осталим активностима које се тичу функционисања радионице где је 50% времена увек загарантовано за директну обуку. За све комерцијалне активности у које је укључен шегрт по договору са мајстором има право надокнаде у договореном проценту. Такође постоји могућност укључивања у рад школе керамике где је по одрађеној радионици обезбеђена дневница. Едукација се одвија у нашем атељеу у Београду у улици Панчићева бр. 14 на Дорћолу.

Могу се пријавити све пунолетне особе, мушког или женског пола, које се слажу са горе наведеним условима. Потребно је имати у виду да је ово занат који подразумева и физички рад (припрема глине, подизање тешких предмета итд.). Претходно искуство као ни посебна школска спрема нису неопходни. Пријаве се подносе путем е-маил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и потребно је да садржи следеће: кратку биографију са основним и контакт подацима као и мотивационо писмо у којем нам укратко можете описати своје мотиве за пријаву. Пријаве се подносе до 31.децембра у подне а све пријаве пристигле након тога неће бити узете у обзир. Кандидати који уђу у ужи круг биће обавештени након Новогодишњих празника и са њима ће бити уговорен иницијални разговор. Едукација би по плану требала да крене у другој половини јануара 2019. године и да траје 6 месеци по договореним условима.

За све додатне информације можете нам се обратити на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.