Конкурс Ликовне галерије КЦБ-а за излагање у 2020.

Конкурс Ликовне галерије КЦБ-а за излагање у 2020.

Ликовна галерија Културног центра Београда расписала је конкурс за излагање у 2020. години, који је отворен за ликовне и визуелне уметнике, историчаре и теоретичаре уметности. Заинтересовани могу да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене уметности, дизајна и архитектуре које ће за годишњи програм разматрати Савет галерије.

Имајући у виду смањени број термина у излагачкој години, Савет ће разматрати само оне предлоге који, поред несумњивог уметничког квалитета, не изискују додатна финансијска средства за презентацију, постпродукцију, транспорт и остале трошкове који превазилазе могућности планиране буџетом, саопштио је КЦБ.

У складу са дугогодишњом излагачком политиком Ликовне галерије, Савет ће при избору материјала на конкурсу дати приоритет ауторима који су завршили уметничке студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству, и ауторима афирмисаним на домаћој и иностраној сцени савремене визуелне уметности.

Материјал за конкурс:

- до 10 фотографија радова који се предлажу за изложбу (фотографије, ДВД)
- концепција изложбе изложена у писаној форми (до једне шлајфне текста, 1800 карактера)
- професионална биографија
- оквирна цена радова који ће бити изложени (исказано у динарима).

Материјал за конкурс могуће је предати у Ликовној редакцији КЦБ-а од 22. априла до 31. маја 2019, сваког радног дана од 10-15 сати, послати на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., или поштом на адресу: Културни центар Београда, Ликовна редакција (За конкурс Ликовне галерије 2020), Кнез Михаилова 6, И спрат, 11000 Београд.

Резултати конкурса биће објављени на сајту КЦБ-а до 15. јула 2019. године.

Додатне информације о конкурсу могуће је добити на телефон Ликовне редакције: (011) 2622-926, или и-мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..