Б:УМ атеље за керамику прима једног грнчарског шегрта

Удружење „Булевар Уметности“ отвара конкурс за пријем једног грнчарског шегрта. Позивамо заинтересоване за упознавање са овим древним занатом да погледају услове конкурса и поднесу своје пријаве. Све пријаве се морају доставити до 31.децембра у подне. Кандидати који уђу у ужи круг биће обавештени након Новогодишњих празника и са њима ће бити уговорен иницијални разговор.

Опширније...

Конкурс за колективно излагање у НБ Вељко Дугошевић у Голупцу

Народна библиотека “Вељко Дугошевић” у Голупцу расписала је конкурс за учешће на колективној изложби у простору те библиотеке. Право учешћа имају ликовни и примењени уметници, чланови уметничких удружења, студенти уметничких факултета, самостални уметници, као и неафирмисани уметници.

Опширније...

Конкурс Центра за културу Ковин за изложбе у 2018.

Центар за културу Ковин расписао је конкурс за излагање у својој ликовној галерији у излагачкој сезони 2018. Право учешћа на конкурсу имају сви уметници, културни радници и грађани Србије. Конкурс се распусује за: ауторске изложбе и пројекте, колективне и кустоске пројекте, перформансе, као и за радионице, дискусије, предавања...

Опширније...

Конкурс за резиденцијални програм за уметнике у Барселони

Центар 424 (Belgrade AIR) позива уметнике да конкуришу за резиденцијални програм у Барселони у периоду март/април 2018. године. Реч је о новом програму размене између организације Центар 424 из Београда и Homesession из Барселоне. Циљ те сарадње је да се повећа видљивост, свесност и уметнички раст за уметнике из Шпаније и Србије.

Опширније...

Самостална изложба посудне керамике ''Траг'' Сање Сремац

Самостална изложба посудне керамике ''Траг'' Сање Сремац, академског сликара керамичара, биће отворена у суботу, 16. децембра у 19 часова у Кући Ђуре Јакшића (Скадарска 34). Изложбу ће отворити Весна Тодоровић, историчар уметности-ликовни критичар.

Опширније...

19. Бијенале керамике Београд

УЛУПУДС, Секција за уметност и дизајн керамике и стакла и Радио телевизија Србије Вас позивају на свечано отварање 19. Бијенала керамике Београд у уторак, 12. децембра 2017. године у 19х, у Галерији Радио телевизије Србије, Таковска 10. Изложба ће бити отворена до 22. децембра 2017. године.

Опширније...