Правилник рада и коришћења термина у атељеу за керамику

Удружење "Булевар Уметности" донело је одлуку о примени правилника рада и коришћења термина у атељеу за керамику са којим морају бити упознати сви полазници курса керамике. Сви детаљи биће доступни на нашем сајту али и истакнути у простору за рад.

Опширније...

Новогодишњи поклон ваучери за курс керамике

За све оне који размишљају о оригиналном и креативном поклону за драгу особу припремили смо Новогодишње поклон ваучере за курс керамике. Имате могућност одабира неколико различитих варијанти курсева на којима ће полазници имати могућност да се упознају са једном или више техника израде предмета од керамике. Све радове које направе за време едукације ће моћи да задрже као успомену на курс и на Вас.

Опширније...

Булевар Уметности у Новом Саду

Од октобра 2018. године удружење "Булевар Уметности" отворило је атеље за керамику на новој локацији у Новом Саду у пасажу Дунавске 12. Сада ће сви љубитељи керамике поред Београда имати ту могућност да се упознају са нашим едукацијама и у овом граду. На овај корак одлучили смо се након велике успешности радионица које смо организовали у Културном центру ЛАБ од јуна па до септембра ове године.

Опширније...

Мини курс керамике у Новом Саду

У сарадњи са Културним Центром ЛАБ у Новом Саду удружење Булевар Уметности одржаће низ радионица керамике у оквиру којих ће Новосађани и Новосађанке имати прилику да се упознају са основама израде предмета од керамике.

Опширније...

Посетили смо - Изложба студената Одсека керамика на ФПУ

Студенти основних студија од 1. до 4.године, Факултета примењених уметности у Београду на Одсеку за керамику, у оквиру традиционалне годишње изложбе приказали су своје радове настале у последњих годину дана студија.

Опширније...

Бесплатнa демонстрациона радионица керамике на грнчарском точку

Удружење "Булевар Уметности" имаће ту привилегију, да у оквиру изложбе "Керамика" која је постављена у Музеју науке и технике у Београду, одржи низ бесплатних, демонстационих, едукативних радионица на тему израде предмета на грнчарском точку. Предавања ће водити Саша Матић, предсендник нашег удружења и један од едукатора на курсу керамике који одржавамо.

Опширније...

Предавање "Керамика на колу" у Библиотеци у Костолцу

Удружење „Булевар Уметности“ у склопу својих активности организује и реализује предавања из различитих тематских области керамике као заната и уметности. Кроз реализацију ових активности имали смо прилику да сарађујемо са многим институцијама, међу којима се налази и Библиотека у Костолцу, одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ из Пожаревца.

Опширније...

Игра глином и дечији развој

Како играње глином подстиче креативност и психо-моторни развој детета?

У овој хипер-технолошкој ери, све уочљивија је недовољна укљученост деце у активности које подстичу креативност и моторички развој, игре у природи и са реалним предметима, далеко од виртуелних средина савремених електронских уређаја који, иако могу олакшати учење појединих појмова и вештина, пасивизују дечију радозналост и природну потребу да истражују свет око себе.

Опширније...

Више керамике - Мање пластике

Под утицајем велике индустријске производње и потражње за пластичним предметима у домаћинству, полако смо истиснули све природне материјале којима смо били окружени свакодневно, попут керамике. Са циљем смањења загађења од пластичног отпада започет је пројекат „Више керамике – мање пластике“, како на друштвеним мрежама, тако и у реалности кроз организацију чији је идејни творац Lauren Moreira, која тренутно живи и ради у Италији.

Опширније...