Igra glinom i dečiji razvoj

Kako igranje glinom podstiče kreativnost i psiho-motorni razvoj deteta?

U ovoj hiper-tehnološkoj eri, sve uočljivija je nedovoljna uključenost dece u aktivnosti koje podstiču kreativnost i motorički razvoj, igre u prirodi i sa realnim predmetima, daleko od virtuelnih sredina savremenih elektronskih uređaja koji, iako mogu olakšati učenje pojedinih pojmova i veština, pasivizuju dečiju radoznalost i prirodnu potrebu da istražuju svet oko sebe.

Opširnije...

Rangoli - umetnost na otvorenom

Indijska kultura kao jedna od najstarijih kultura sveta, temelji se na dugoj i brižljivo očuvanoj tradiciji indijskog naroda. Najveća vrlina indijske kulture jeste njena raznolikost, te veliki broj običaja koji svoje utemeljenje imaju upravo u religiji i duhovnosti.

Opširnije...

Reformator u eri jednolične istine

Pre nekoliko godina mladi Stefan Lalić, rođen 1990. godine, skinuo je ružičaste naočare i pred njim se ogolila istina sveta. Ono što je bez naočara video zabeležio je stihovima, zbirkom „Jednolična istina‟, za koju su rekli da donosi nešto novo na srpskoj književnoj sceni. Nakon toga napisao je i roman „Reformator‟. Danas priprema svoj drugi roman.

Opširnije...

Mesto gde je vreme stalo

Tog jutra sam se osećao drugačije. Osećaj gladi je odavno nestao i sada se već stopio sa nečim drugim. Ni sam nisam znao šta osećam. Nisam više bio svoj, kao da je pravi ja bio negde visoko gore i posmatrao drugog mene, dole.

Opširnije...