Kurs ikonopisa za početnike

Autor Jelena Petrović
Pogodaka: 1589
Kurs ikonopisa za početnike

Kurs ikonopisa za početnike je osmišljen sa ciljem da se polaznici upoznaju sa srednjevekovnom tradicijom crkvene umetnosti i da kroz praktični i teoretski rad svaki polaznik otkrije tajne ikonopisa i da upozna pravoslavnu veru u dimenziji koja predstavlja temelj i okvir hrišćanske umetnosti.

Rad na kursu se sastoji od uporednog odvijanja praktičnog i teorijskog dela. U teorijskom delu kursa naučićete nešto više o hrišćanskoj ikonografiji, značaju ikona, stilovima ikonografije, pripremanju podloge, preparaciji i impregnaciji daske, prenošenju crteža, izradi pozlate, podslikavanju i samom oslikavanju ikona, kao i o finalnom lakiranju i zaštiti gotove ikone.

U praktičnom delu predviđen je rad sa pigmentima i jajčanim temperama, pozlatom, prenošenjem crteža i procesom oslikavanja. Sticanje potrebnih znanja je utemeljeno prvenstveno na praktičnom radu i aktivnoj međusobnoj komunikaciji polaznika i predavača uz potrebna prateća objašnjenja, stručno vođenje i demonstraciju različitih radnih postupaka od strane predavača.

Plan i program kao i individualni pristup omogućavaju savlađivanje ikonopisa za apsolutne početnike. Samim tim prethodno iskustvo nije neophodno. Rad u malim grupama (maksimum 6 polaznika po grupi) Kurs se uplaćuje mesečno a sami određujete koliko dugo biste ga pohađali prema Vašim potrebama i afinitetima. U okviru uplaćenih mesec dana dobijate 4 edukacije u trajanju od po 3 sata u odabranom terminu, kao i materijal i alat osim daske i zlata koje polaznici po potrebi dodatno doplaćuju. Svi radovi koje napravite su vaše vlasništvo i po završetku ih možete poneti kući.

Cena edukacije:

7.000 RSD - mesečno (4 edukacije po 3 sata)

2.500 RSD - pojedinačni čas (1 edukacija od 3 sata)

Termini edukacije:

Možete izabrati jedan od ponuđenih termina

  • Utorak - od 17:00 do 20:00
  • Četvrtak - od 17:00 do 20:00

KONTAKT INFORMACIJE

  • Informacije i rezervacije putem telefona: 064/89-33-053 (Jelena)
  • E-mail: ikonopis@yahoo.com
  • Lokacija: Pančićeva br. 14 11000 Beograd - Stari grad (mapa)

 

"Pravoslavna ikona je misionar duhovne lepote i verskog mira. Ona ponovo osvaja već neko vreme hrišćanski svet žedan viđenja nebesnog i upravo preko Ikone zapadni svet počinje da prodire u dušu Pravoslavne Crkve i da shvata njene težnje."

Leonid Uspenski, Svete ikone