Konkurs za stvaranje vizuelnog identiteta tolerancije

Autor Saša Matić
Pogodaka: 782
Heartefact konkurs

Organizacija Hartefakt, uz podršku ambasade Australije u Beogradu, poziva sve umetnike i kreativce da se prijave na Konkurs za stvaranje vizuelnog identiteta tolerancije.

Kako bi lakše i efikasnije afirmisao važnu poruku koju pojam tolerancije nosi, Heartefact želi da stvori simbol, tačnije logo tolerancije, koji bi jasno komunicirao sa svima i koji bi ukazivao na sve kvalitete ovakve prakse.

U prvom krugu žiriranja, žiri će odabrati pet do deset finalista čiji će radovi biti predstavljeni javnosti u vidu kolektivne izložbe tokom nedelje tolerancije u periodu od 11. do 18. septembra 2017.

Prvo mesto biće objavljeno tokom trajanja izložbe i pored novčane nagrade, predstavlajće zvanični simbol tolerancije u svim medijskim i projektnim delatnostima organizacije Hartefakta i njegovih partnera.

Radove treba slati na imejl tolerancija@heartefact.org u vektorskom formatu, JPG, 1000x1000.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2017.

Na konkurs su pozvani da učestvuju svi iz regiona i šire.

Prijavom na konkurs kandidati potvrđuju da su autori svih priloženih radova i skica, te da Hartefakt ima pravo objavljivanja priloženih radova na svim komunikacionim kanalima.

Hartefakt je posvećen jačanju kritičke svesti i izgradnji otvorenog i slobodnog društva kroz kreativnu i umetničku razmenu na važne društvene teme koje se tiču ljudskih prava, slobode govora i društvene odgovornosti. Podržava i podstiče savremeno i angažovano kulturno i umetničko stvaralaštvo, stvarajući uslove za kreiranje nove generacije društveno angažovanih, kreativnih i progresivnih snaga, koje će kritički promišljati svet oko sebe i doprinositi razvoju čitavog regiona.