Konkurs ambasade Švajcarske za mlade umetnike u Srbiji

Konkurs ambasade Švajcarske za mlade umetnike u Srbiji

Ambasada Švajcarske u Beogradu objavila je konkurs “Privatna vrednost” kojim drugu godinu zaredom želi da pruži podsticaj mladim vizuelnim umetnicima i umetnicama u Srbiji i obezbedi im priliku da dobiju finansijsku podršku za realizaciju svojih radova i učešće na kolektivnoj izložbi koja će biti realizovana od kraja juna do kraja jula 2019. u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu. Podršku će dobiti najviše petoro autora iz Srbije.

U fokusu izložbe, u skladu sa kontinuitetom od prethodne godine, biće “Privatna vrednost”, ali je specifična tema na koju bi trebalo da odgovore učesnici konkursa “Lično angažovanje”, koje se može ispoljiti u različitim umetničkim oblicima.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni 1993. godine i kasnije, koji imaju stalan boravak na teritoriji Republike Srbije najmanje tri godine.
Umetnička dela kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografije, video radovi, instalacije i skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom).

Svi umetnici/ce koji budu odabrani da učestvuju na izložbi dobiće 500 evra kao pomoć za pripremu radova.

Među autorima i autorkama čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će izabrati jednog umetnika ili umetnicu, koji će dobiti posebnu nagradu u iznosu od 2.000 evra.

Takođe, radovi će, uz dozvolu autora i autorki, biti na aukciji tokom trajanja izložbe.

Prijave za konkurs “Privatna vrednost 2019” moraju biti poslate u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži tri do pet radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela. Dokument treba da sadrži i biografiju umetnika i motivaciono pismo (maksimalno 300 reči).

Neće biti prihvaćeni Dropboks, Wetransfer ili slični fajlovi.

Prijave je moguće poslati najkasnije do 1. marta 2019. na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Detalji u vezi sa otvorenim pozivom mogu se naći na sajtu švajcarske ambasade u Beogradu.