Konkurs za kolektivno izlaganje u NB Veljko Dugošević u Golupcu

Konkurs za kolektivno izlaganje u NB Veljko Dugošević u Golupcu

Narodna biblioteka “Veljko Dugošević” u Golupcu raspisala je konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi u prostoru te biblioteke. Pravo učešća imaju likovni i primenjeni umetnici, članovi umetničkih udruženja, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.

Izložba je žirirana. Biblioteka će dodeliti tri nagrade u vidu priznanja i prigodnog poklona. Svaki učesnik dobiće primerak kataloga.

Konkurs je otvoren do 25. marta 2018. godine.

Izložba će biti održana od 12. do 26. aprila 2018. godine u Narodnoj biblioteci “Veljko Dugošević”.

Autor može konkurisati jednim radom, bez ograničenja u temi i tehnici, jedini uslov je da radovi ne premašuju dimenzije 30x40 cm. Radovi ne moraju biti uramljeni. Izložbene kategorije su: slikarstvo, crtež, kombinovana tehnika, skulptura.

Radove i konkursnu dokumentaciju poslati na adresu: Narodna biblioteka “Veljko Dugošević” Golubac, Cara Lazara 1, 12223 Golubac, sa naznakon “Za konkurs”.

Konkursna dokumentacija treba da sadrži:
- jedan rad;
- opis rada;
- biografiju autora;
- lične podatke.

Pristigle prijave razmotriće stručni žiri u sastavu: predsednik žirija Slavica Ilić (master likovni umetnik), Bojana Pršendić (dipl. vajar) i Sanja Stefanović (dipl. istoričar umetnosti).

Odluka žirija biće dostavljena na e-mail adrese svih prijavljenih učesnika i biblioteka će spisak autora postaviti na svoju Fejsbuk stranicu, najkasnije do 31. marta 2018. godine.

Učesnicima, koji nisu prošli selekciju žirija, radovi će biti vraćeni poštom po završetku konkursa, najkasnije 30 dana.

Kontakt za dodatne informacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., 012/678-136 i 064/49-54-202 ( Slavica Ilić ).