Konkurs za rezidencijalni program za umetnike u Barseloni

Konkurs za rezidencionalni program za umetnike u Barseloni

Centar 424 (Belgrade AIR) poziva umetnike da konkurišu za rezidencijalni program u Barseloni u periodu mart/april 2018. godine. Reč je o novom programu razmene između organizacije Centar 424 iz Beograda i Homesession iz Barselone. Cilj te saradnje je da se poveća vidljivost, svesnost i umetnički rast za umetnike iz Španije i Srbije.

Ovo je žirirani konkurs za izbor jednog umetnika koji će provesti dva meseca u Homesession u Barseloni.

Žiri čine: Olivier Collet - Homesession, Rachel Klipa - Office of Public Art, Picburg, SAD, Danilo Pioli – Homesession i Gordana Žikić - Centar424.

Rok za podnosenje aplikacije je 15. januar 2018. godine do 23:59.

Rezultati će biti poslati imejlom do 1. februara 2018.

Potfolio pripremljen kao PDF dokument (veličine do 5 MB), treba da sadrži:
1. vizuelni materijal do 10 slika
2. opis projekta
3. tekst o radu
4. CV (1-2 strane)
5. linkove za video, web sajt.

Aplikacija je potrebno da bude na engleskom jeziku.

Aplikacije treba poslati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Na konkurs se mogu prijaviti državljani/ke Srbije.

Potrebno je znanje engleskog jezika.

Umetnik snosi putne troškove i troškove života.

Izabrani umetnik će imati obezbeđen besplatan smeštaj za dva meseca boravka i budžet od 300 evra za troškove produkcije.

Umetnik može imati izložbu na kraju boravka ili prezentaciju.

Homesession

Homesession je od 2007. godine katalizator stvaranja u oblasti vizuelnih umetnosti, sa međunarodnim programom boravka i donacijama za produkciju radova španskih umetnika. U stalnom nastojanju da podrži umetnike i promoviše umetnost, Homesession pozdravlja predloge koji koriste različite medije i prakse, sa jakim fokusom na interdisciplinarno eksperimentisanje.

Homesession nastoji da dopuni rad institucija na umetničkoj sceni Barselone. Obezbeđuje dom za predloge koji su smeli i inovativni u svom sadržaju, isto koliko i u formatu i estetici, ostavljajući prostor za neočekivano.

Rezidencijalni centar nalazi se u centru Barselone.

Centar 424 (Belgrade AIR)

Beograd AIR je program organaizacije Centar 424 iz Beograda, neprofitne umetničke organizacije koja podržava umetnike i kustose. Program ima za cilj podsticanje kulturne razmene između umetnika iz različitih disciplina, stvaranje dijaloga i promovisanje moguće saradnje.