Konkurs Likovne galerije KCB-a za izlaganje u 2020.

Konkurs Likovne galerije KCB-a za izlaganje u 2020.

Likovna galerija Kulturnog centra Beograda raspisala je konkurs za izlaganje u 2020. godini, koji je otvoren za likovne i vizuelne umetnike, istoričare i teoretičare umetnosti. Zainteresovani mogu da predlože samostalne izložbe i autorske projekte iz oblasti savremene umetnosti, dizajna i arhitekture koje će za godišnji program razmatrati Savet galerije.

Imajući u vidu smanjeni broj termina u izlagačkoj godini, Savet će razmatrati samo one predloge koji, pored nesumnjivog umetničkog kvaliteta, ne iziskuju dodatna finansijska sredstva za prezentaciju, postprodukciju, transport i ostale troškove koji prevazilaze mogućnosti planirane budžetom, saopštio je KCB.

U skladu sa dugogodišnjom izlagačkom politikom Likovne galerije, Savet će pri izboru materijala na konkursu dati prioritet autorima koji su završili umetničke studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu, i autorima afirmisanim na domaćoj i inostranoj sceni savremene vizuelne umetnosti.

Materijal za konkurs:

- do 10 fotografija radova koji se predlažu za izložbu (fotografije, DVD)
- koncepcija izložbe izložena u pisanoj formi (do jedne šlajfne teksta, 1800 karaktera)
- profesionalna biografija
- okvirna cena radova koji će biti izloženi (iskazano u dinarima).

Materijal za konkurs moguće je predati u Likovnoj redakciji KCB-a od 22. aprila do 31. maja 2019, svakog radnog dana od 10-15 sati, poslati na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili poštom na adresu: Kulturni centar Beograda, Likovna redakcija (Za konkurs Likovne galerije 2020), Knez Mihailova 6, I sprat, 11000 Beograd.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu KCB-a do 15. jula 2019. godine.

Dodatne informacije o konkursu moguće je dobiti na telefon Likovne redakcije: (011) 2622-926, ili i-mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..