B:UM atelje za keramiku prima jednog grnčarskog šegrta

Udruženje „Bulevar Umetnosti“ otvara konkurs za prijem jednog grnčarskog šegrta. Pozivamo zainteresovane za upoznavanje sa ovim drevnim zanatom da pogledaju uslove konkursa i podnesu svoje prijave. Sve prijave se moraju dostaviti do 31.decembra u podne. Kandidati koji uđu u uži krug biće obavešteni nakon Novogodišnjih praznika i sa njima će biti ugovoren inicijalni razgovor.

Opširnije...

Konkurs Centra za kulturu Kovin za izložbe u 2018.

Centar za kulturu Kovin raspisao je konkurs za izlaganje u svojoj likovnoj galeriji u izlagačkoj sezoni 2018. Pravo učešća na konkursu imaju svi umetnici, kulturni radnici i građani Srbije. Konkurs se raspusuje za: autorske izložbe i projekte, kolektivne i kustoske projekte, performanse, kao i za radionice, diskusije, predavanja...

Opširnije...

Konkurs za rezidencijalni program za umetnike u Barseloni

Centar 424 (Belgrade AIR) poziva umetnike da konkurišu za rezidencijalni program u Barseloni u periodu mart/april 2018. godine. Reč je o novom programu razmene između organizacije Centar 424 iz Beograda i Homesession iz Barselone. Cilj te saradnje je da se poveća vidljivost, svesnost i umetnički rast za umetnike iz Španije i Srbije.

Opširnije...

19. Bijenale keramike Beograd

ULUPUDS, Sekcija za umetnost i dizajn keramike i stakla i Radio televizija Srbije Vas pozivaju na svečano otvaranje 19. Bijenala keramike Beograd u utorak, 12. decembra 2017. godine u 19h, u Galeriji Radio televizije Srbije, Takovska 10. Izložba će biti otvorena do 22. decembra 2017. godine.

Opširnije...