Konkurs Likovne galerije KCB-a za izlaganje u 2020.

Likovna galerija Kulturnog centra Beograda raspisala je konkurs za izlaganje u 2020. godini, koji je otvoren za likovne i vizuelne umetnike, istoričare i teoretičare umetnosti. Zainteresovani mogu da predlože samostalne izložbe i autorske projekte iz oblasti savremene umetnosti, dizajna i arhitekture koje će za godišnji program razmatrati Savet galerije.

Opširnije...

Konkurs ambasade Švajcarske za mlade umetnike u Srbiji

Ambasada Švajcarske u Beogradu objavila je konkurs “Privatna vrednost” kojim drugu godinu zaredom želi da pruži podsticaj mladim vizuelnim umetnicima i umetnicama u Srbiji i obezbedi im priliku da dobiju finansijsku podršku za realizaciju svojih radova i učešće na kolektivnoj izložbi koja će biti realizovana od kraja juna do kraja jula 2019. u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu. Podršku će dobiti najviše petoro autora iz Srbije.

Opširnije...

Humanitarna aukcija za ulične mace

Udruženje "Bulevar Umetnosti" i kafe "Ljutić" Vas pozivaju na humanitarnu aukciju unikatnih predmeta od keramike rađenih na temu "Maca". Sav prikupljen novac ulaže se u fond za sterilizaciju uličnih mačaka. Aukcija će se održati u prostorijama kafea "Ljutić" u ulici Stevana Sremca br.5 u Beogradu 28.februrara.

Opširnije...

B:UM atelje za keramiku prima jednog grnčarskog šegrta

Udruženje „Bulevar Umetnosti“ otvara konkurs za prijem jednog grnčarskog šegrta. Pozivamo zainteresovane za upoznavanje sa ovim drevnim zanatom da pogledaju uslove konkursa i podnesu svoje prijave. Sve prijave se moraju dostaviti putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Sa kandidatima koji dostave prijavu će biti ugovoren inicijalni razgovor na kojem ćemo detaljnije razgovarati o svim aspektima saradnje.

Opširnije...

Konkurs Centra za kulturu Kovin za izložbe u 2018.

Centar za kulturu Kovin raspisao je konkurs za izlaganje u svojoj likovnoj galeriji u izlagačkoj sezoni 2018. Pravo učešća na konkursu imaju svi umetnici, kulturni radnici i građani Srbije. Konkurs se raspusuje za: autorske izložbe i projekte, kolektivne i kustoske projekte, performanse, kao i za radionice, diskusije, predavanja...

Opširnije...