Konkurs ambasade Švajcarske za mlade umetnike u Srbiji

Ambasada Švajcarske u Beogradu objavila je konkurs “Privatna vrednost” kojim drugu godinu zaredom želi da pruži podsticaj mladim vizuelnim umetnicima i umetnicama u Srbiji i obezbedi im priliku da dobiju finansijsku podršku za realizaciju svojih radova i učešće na kolektivnoj izložbi koja će biti realizovana od kraja juna do kraja jula 2019. u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu. Podršku će dobiti najviše petoro autora iz Srbije.

Opširnije...

Humanitarna aukcija za ulične mace

Udruženje "Bulevar Umetnosti" i kafe "Ljutić" Vas pozivaju na humanitarnu aukciju unikatnih predmeta od keramike rađenih na temu "Maca". Sav prikupljen novac ulaže se u fond za sterilizaciju uličnih mačaka. Aukcija će se održati u prostorijama kafea "Ljutić" u ulici Stevana Sremca br.5 u Beogradu 28.februrara.

Opširnije...

B:UM atelje za keramiku prima jednog grnčarskog šegrta

Udruženje „Bulevar Umetnosti“ otvara konkurs za prijem jednog grnčarskog šegrta. Pozivamo zainteresovane za upoznavanje sa ovim drevnim zanatom da pogledaju uslove konkursa i podnesu svoje prijave. Sve prijave se moraju dostaviti putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Sa kandidatima koji dostave prijavu će biti ugovoren inicijalni razgovor na kojem ćemo detaljnije razgovarati o svim aspektima saradnje.

Opširnije...

Konkurs Centra za kulturu Kovin za izložbe u 2018.

Centar za kulturu Kovin raspisao je konkurs za izlaganje u svojoj likovnoj galeriji u izlagačkoj sezoni 2018. Pravo učešća na konkursu imaju svi umetnici, kulturni radnici i građani Srbije. Konkurs se raspusuje za: autorske izložbe i projekte, kolektivne i kustoske projekte, performanse, kao i za radionice, diskusije, predavanja...

Opširnije...

Konkurs za rezidencijalni program za umetnike u Barseloni

Centar 424 (Belgrade AIR) poziva umetnike da konkurišu za rezidencijalni program u Barseloni u periodu mart/april 2018. godine. Reč je o novom programu razmene između organizacije Centar 424 iz Beograda i Homesession iz Barselone. Cilj te saradnje je da se poveća vidljivost, svesnost i umetnički rast za umetnike iz Španije i Srbije.

Opširnije...

19. Bijenale keramike Beograd

ULUPUDS, Sekcija za umetnost i dizajn keramike i stakla i Radio televizija Srbije Vas pozivaju na svečano otvaranje 19. Bijenala keramike Beograd u utorak, 12. decembra 2017. godine u 19h, u Galeriji Radio televizije Srbije, Takovska 10. Izložba će biti otvorena do 22. decembra 2017. godine.

Opširnije...