Novogodišnji poklon vaučeri za kurs keramike

Za sve one koji razmišljaju o originalnom i kreativnom poklonu za dragu osobu pripremili smo Novogodišnje poklon vaučere za kurs keramike. Imate mogućnost odabira nekoliko različitih varijanti kurseva na kojima će polaznici imati mogućnost da se upoznaju sa jednom ili više tehnika izrade predmeta od keramike. Sve radove koje naprave za vreme edukacije će moći da zadrže kao uspomenu na kurs i na Vas.

Opširnije...

Bulevar Umetnosti u Novom Sadu

Od oktobra 2018. godine udruženje "Bulevar Umetnosti" otvorilo je atelje za keramiku na novoj lokaciji u Novom Sadu u pasažu Dunavske 12. Sada će svi ljubitelji keramike pored Beograda imati tu mogućnost da se upoznaju sa našim edukacijama i u ovom gradu. Na ovaj korak odlučili smo se nakon velike uspešnosti radionica koje smo organizovali u Kulturnom centru LAB od juna pa do septembra ove godine.

Opširnije...

Mini kurs keramike u Novom Sadu

U saradnji sa Kulturnim Centrom LAB u Novom Sadu udruženje Bulevar Umetnosti održaće niz radionica keramike u okviru kojih će Novosađani i Novosađanke imati priliku da se upoznaju sa osnovama izrade predmeta od keramike.

Opširnije...

Besplatna demonstraciona radionica keramike na grnčarskom točku

Udruženje "Bulevar Umetnosti" imaće tu privilegiju, da u okviru izložbe "Keramika" koja je postavljena u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, održi niz besplatnih, demonstacionih, edukativnih radionica na temu izrade predmeta na grnčarskom točku. Predavanja će voditi Saša Matić, predsendnik našeg udruženja i jedan od edukatora na kursu keramike koji održavamo.

Opširnije...

Predavanje "Keramika na kolu" u Biblioteci u Kostolcu

Udruženje „Bulevar Umetnosti“ u sklopu svojih aktivnosti organizuje i realizuje predavanja iz različitih tematskih oblasti keramike kao zanata i umetnosti. Kroz realizaciju ovih aktivnosti imali smo priliku da sarađujemo sa mnogim institucijama, među kojima se nalazi i Biblioteka u Kostolcu, odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ iz Požarevca.

Opširnije...

Igra glinom i dečiji razvoj

Kako igranje glinom podstiče kreativnost i psiho-motorni razvoj deteta?

U ovoj hiper-tehnološkoj eri, sve uočljivija je nedovoljna uključenost dece u aktivnosti koje podstiču kreativnost i motorički razvoj, igre u prirodi i sa realnim predmetima, daleko od virtuelnih sredina savremenih elektronskih uređaja koji, iako mogu olakšati učenje pojedinih pojmova i veština, pasivizuju dečiju radoznalost i prirodnu potrebu da istražuju svet oko sebe.

Opširnije...

Više keramike - Manje plastike

Pod uticajem velike industrijske proizvodnje i potražnje za plastičnim predmetima u domaćinstvu, polako smo istisnuli sve prirodne materijale kojima smo bili okruženi svakodnevno, poput keramike. Sa ciljem smanjenja zagađenja od plastičnog otpada započet je projekat „Više keramike – manje plastike“, kako na društvenim mrežama, tako i u realnosti kroz organizaciju čiji je idejni tvorac Lauren Moreira, koja trenutno živi i radi u Italiji.

Opširnije...