Pravilnik rada i korišćenja termina u ateljeu za keramiku

Pravilnik rada i korišćenja termina u ateljeu za keramiku

Udruženje "Bulevar Umetnosti" donelo je odluku o primeni pravilnika rada i korišćenja termina u ateljeu za keramiku sa kojim moraju biti upoznati svi polaznici kursa keramike. Svi detalji biće dostupni na našem sajtu ali i istaknuti u prostoru za rad.

Molimo Vas da prilikom boravka u našem ateljeu i korišćenja naših usluga obratite pažnju i pridržavate se sledećih napomena:

 1. Za vreme boravka u studiju podrazumeva se oprezan pristup materijalima koji mogu biti opasni po Vaše zdravlje. Edukatori će Vas uputiti u način na koji se rukuje svim materijalima, mašinama i obezbediti potrebnu zaštitnu opremu. Molimo Vas da se posebna pažnja obrati prilikom rukovanja pištoljem za vruć vazduh.
 2. Korisnici su u obavezi da sve alate, mašine i radne površine koje koriste, očiste od gline i drugih materijala nakon korišćenja. Takođe po završetku rada na grnčarskom točku potrebno je očistiti isti.
 3. Korisnici sami vode brigu o svojim privatnim alatima, materijalu i radovima, a za smeštaj istih biće im obezbeđena jedna polica.
 4. Sva literatura u studiju na raspolaganju je korisnicima, ali nije dozvoljeno iznošenje knjiga, skripti ili časopisa iz prostora.
 5. Pušenje u svim delovima ateljea nije dozvoljeno.
 6. Nije dozvoljeno dirati tuđe stvari sa polica, što se pogotovo odnosi na radove u procesu izrade.
 7. Materijal za izradu radova koji je uključen u cenu je ograničen i podrazumeva sledeće količine na mesečnom nivou: do max.10kg gline, okside (bakar, mangan, gvožđe, kobalt), engobe (oko 10 različitih boja), glazure (bela, crna, transparentna, žuta i svetlo plava za pokrivanje većih površina), hobi boje za keramiku (oko 10 različitih boja).
 8. Pečenje uračunato kao besplatno u okviru edukacije se odnosi na veličinu radova koji ulaze u okvir 25x25x25cm.
 9. Imate pravo korišćenja svojih materijala (glina, glazura, engoba, oksida, hobi boja, nalepnica i sl.) samo uz konsultaciju sa edukatorom.
 10. Radove koji ostanu kod nas nakon završene edukacije čuvamo do 30 dana od poslednjeg dana pohađanja edukacije. Ukoliko radovi čekaju pečenje kao početni dan se računa onaj kada je predmet izašao iz peći.

Prilkom korišćenja uplaćenih termina molimo Vas da posebnu pažnju obratite na sledeće napomene:

 1. Uplaćena četiri termina moguće je iskoristiti u roku od pet nedelja. Jedan termin je moguće preskočiti, a da se pritom ne računa kao da ste prisustvovali času.
 2. Kod Mini kursa svi časovi se moraju iskoristiti u kontinuitetu
 3. Ako ne dolazite na zakazani termin potrebno je da se javite najkasnije 3 sata pre početka časa ili ako je čas u jutarnjim časovima dan ranije, u suprotnom, računa se kao da ste bili na času, čak i ako niste iskoristili mogućnost da jednom preskočite edukaciju.
 4. Ukoliko kasnite na čas nije potrebno da se javite, možete slobodno doći u bilo kom trenutku.
 5. Rezervisano i sigurno mesto imate samo u odabranoj grupi, za transfer u drugi termin morate nas kontaktirati kako bismo Vam javili gde ima slobodnih mesta, jer nije moguće samostalno birati i menjati termine u toku edukacije.
 6. Ukoliko znate da nećete biti tu duži vremenski period (2-3 nedelje), možete se dogovoriti sa nama o korišćenju preostalih termina, samo je potrebno da se dogovorimo na vreme.
 7. Za sve ostale situacije potrebno je dogovoriti se sa edukatorom pre termina koji je sporan, a mi ćemo Vam maksimalno, koliko je u našoj moći, izaći u susret.
 8. Dogovori nakon što je propušten čas nisu mogući.

Telefon putem kojeg nas možete kontaktirati je 063/71-72-484 (poziv, sms, Viber, WhatsApp), putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili preko poruke na našoj FB stranici: Kurs keramike – Udruženje Bulevar Umetnosti (www.facebook.com/kurskeramike)