Bulevar Umetnosti u Novom Sadu

Od oktobra 2018. godine udruženje "Bulevar Umetnosti" otvorilo je atelje za keramiku na novoj lokaciji u Novom Sadu u pasažu Dunavske 12. Sada će svi ljubitelji keramike pored Beograda imati tu mogućnost da se upoznaju sa našim edukacijama i u ovom gradu. Na ovaj korak odlučili smo se nakon velike uspešnosti radionica koje smo organizovali u Kulturnom centru LAB od juna pa do septembra ove godine.

Opširnije...

Mini kurs keramike u Novom Sadu

U saradnji sa Kulturnim Centrom LAB u Novom Sadu udruženje Bulevar Umetnosti održaće niz radionica keramike u okviru kojih će Novosađani i Novosađanke imati priliku da se upoznaju sa osnovama izrade predmeta od keramike.

Opširnije...

Besplatna demonstraciona radionica keramike na grnčarskom točku

Udruženje "Bulevar Umetnosti" imaće tu privilegiju, da u okviru izložbe "Keramika" koja je postavljena u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, održi niz besplatnih, demonstacionih, edukativnih radionica na temu izrade predmeta na grnčarskom točku. Predavanja će voditi Saša Matić, predsendnik našeg udruženja i jedan od edukatora na kursu keramike koji održavamo.

Opširnije...

Predavanje "Keramika na kolu" u Biblioteci u Kostolcu

Udruženje „Bulevar Umetnosti“ u sklopu svojih aktivnosti organizuje i realizuje predavanja iz različitih tematskih oblasti keramike kao zanata i umetnosti. Kroz realizaciju ovih aktivnosti imali smo priliku da sarađujemo sa mnogim institucijama, među kojima se nalazi i Biblioteka u Kostolcu, odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ iz Požarevca.

Opširnije...

Igra glinom i dečiji razvoj

Kako igranje glinom podstiče kreativnost i psiho-motorni razvoj deteta?

U ovoj hiper-tehnološkoj eri, sve uočljivija je nedovoljna uključenost dece u aktivnosti koje podstiču kreativnost i motorički razvoj, igre u prirodi i sa realnim predmetima, daleko od virtuelnih sredina savremenih elektronskih uređaja koji, iako mogu olakšati učenje pojedinih pojmova i veština, pasivizuju dečiju radoznalost i prirodnu potrebu da istražuju svet oko sebe.

Opširnije...

Više keramike - Manje plastike

Pod uticajem velike industrijske proizvodnje i potražnje za plastičnim predmetima u domaćinstvu, polako smo istisnuli sve prirodne materijale kojima smo bili okruženi svakodnevno, poput keramike. Sa ciljem smanjenja zagađenja od plastičnog otpada započet je projekat „Više keramike – manje plastike“, kako na društvenim mrežama, tako i u realnosti kroz organizaciju čiji je idejni tvorac Lauren Moreira, koja trenutno živi i radi u Italiji.

Opširnije...

Uvod u keramiku

Keramika kao hobi u svetu je popularna decenijama unazad, ali u Srbiji popularnost stiče tek u poslednjih nekoliko godina. Bavljenje keramikom okarakterisano je od strane mnogih stručnjaka kao jedna od aktivnosti koja vas u potpunosti može opustiti, psihički i fizički, a da pritom pozitivno utiče i na poboljšanje motornih i kognitivnih sposobnosti.

Opširnije...