Rekonstrukcija portala 2017

Autor Saša Matić
Pogodaka: 479
images/news/2017/08/11/00/rekonstrukcija.jpg

Poštovani korisnici i posetioci portala „Bulevar Umetnosti“ i „Arterium – mreže kreativnih stvaralaca“, obraćamo Vam se povodom promena koje su se desile na našem portalu sa jednim važnim obaveštenjem.

Zbog problema na hosting serveru na kojem je bio smešten naš portal došlo je do komplikacija i problema u radu. Bili smo primorani da napravimo novi sajt po ugledu na stari sa nekoliko sigurnosnih i nadamo se funkcionalnih poboljšanja.

Od 2010.godine pa do danas naš tim čine volonteri, entuzijasti, koji su svojim radom omogućili da Bulevar Umetnosti bude besplatan za svoje korisnike što će svakako ostati i u budućnosti. Nažalost nemamo dovoljno ljudskih resursa da ručno prebacimo sve profile sa Arterium mreže na novi portal pa smo poslali svim članovima E-mail sa molbom da ponovo otvore svoje profile. Omogućili smo im i pristup svim podacima koje su do sada postavili kako bi ukoliko nešto više nemaju kod sebe iste mogli da prekopiraju. Ovo je bio veliki udarac za nas i svesni smo da ćemo zbog ovoga izgubiti deo ljudi koji su bili deo Arteriuma i ovim putem se svima izvinjavamo i obećavamo da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da do ovoga ne dođe opet.

Što se tiče sigurnosnih poboljšanja uveli smo ih nekoliko. Portal sada ima SSL enkripciju kao i poseban firewall za zaštitu od DDoS napada. Takođe portal se od sada nalazi na privatnom serveru tako da u potpunosti kontrolišemo okruženje u kojem se nalazi. Pored ovih uveli smo još nekoliko nivoa zaštite što je nivo sigurnosti i zaštite podataka na portalu dovelo na najviši mogući nivo u ovom trenutku.

Uveli smo i dosta novina u samom sadržaju i funkcijama koje su Vam na raspolaganju ali o tome ćemo Vas obavestiti u posebnom obraćanju u okviru kojeg će sve novine biti detaljno predstavljene. To obaveštenje će takođe biti prosleđeno putem našeg Biltena na sve prijavljene E-mail adrese.

Portal je pušten u rad ali će radovi na rekonstrukciji i testiranju trajati tokom celog avgusta. U septembru ćemo zvanično krenuti sa radom.

Još jednom izvinjavamo se svima koji su ovim promenama oštećeni i molimo Vas za razumevanje. Za sve dodatne informacije Vam stojimo na raspolaganju.