Izložba: Dobrovoljci Srednjeg Banata u Velikom ratu

Izložba „Dobrovoljci srednjeg Banata u Prvom svetskom ratu“ biće svečano otvorena u petak, 17. novembra 2017. godine, sa početkom u 18 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Izložba je priređena povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja Velikog Bečkereka u Prvom svetskom ratu 1918. godine.

Opširnije...

Gray Matter - Ivan Šijak

Pozivamo Vas na promociju kataloga sa izložbe Ivana Šijaka “Gray Matter”, koja je održana u Muzeju grada Beograda u septembru 2015. godine, u organizaciji Kulturnog centra Beograda. Promocija će se održati u sredu, 15. novembra, u 20 časova u galeriji Artget, Trg republike 5/I.

Opširnije...

Prvi koncert u mraku

Da li pomoću zvuka možemo da vidimo? kako nas to muzika spaja? da li mrak može biti jednako lep kao i svetlost? ... neka su od pitanja na koja ćete dobiti odgovor ukoliko dođete na prvi koncert u mraku "U svetlosti tame".

Opširnije...

Dodir stakla - Narodni muzej Valjevo

Svečano otvaranje izložbe: Dosir stakla (izložba savremenog nordrijskog stakla). Galerija Narodnog muzeja Valjevo, utorak 17. oktobar u 18 časova. Izložbu otvaraju predstavnici ambasada Finske i Danske. O izložbi govori: Lada Ratković -Bukovcan, kustos izložbe, direktor Muzeja Mimara, Zagreb.

Opširnije...

57. Oktobarska izložba - Kruševac

Tema ovogodišnje tradicionalne Oktobarske izložbe je „Ksenofobija“. Iako se danas čini, da bi kao nikada ranije otvorenost prema svetu, posebno u sklopu pristupa informacijama, dovela do rušenja nepoverenja, predrasuda i straha o drugima, o njihovim vrednostima, ili straha o drugačijem, svedoci smo upravo suprotnog.

Opširnije...

Ponovo radi Le Studio

Teatar Le Studio, koji je četiri godine uspešno radio u maloj, skrivenoj kući u Venizelosovoj, od 16. septembra 2017. otvara svoja vrata publici na novoj lokaciji, u većem, opet vrlo neobičnom ambijentu, sa proširenim programom i za veći broj ljudi.

Opširnije...