ULUS-ova nagrada za slikarstvo ''Zlatna paleta'' 2017

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS) je bio domaćin sedamdesetoj u nizu tradicionalnoj Prolećnoj izložbi u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić", u okviru koje je svoje radove izlažilo 127 umetnika sa teritorije Republike Srbije. Izložba je otvorena od 30. marta do 23. aprila 2017.

Mikser Festival raspisuje međunarodni konkurs “Ghost Project 2017: Novi nomadi”

Mikser organizacija poziva zainteresovane mlade dizajnere iz celog sveta da se prijave na konkurs za učešće na izložbi “Ghost Project 2017: Novi nomadi” u okviru talent zone predstojećeg Mikser festivala. Tema ovogodišnje smotre talenata iz oblasti industrijskog dizajna su sve intenzivnija globala kretanja ljudi i dizajnerski odgovori na rapidne promene načina života u pokretu. Konkurs je otvoren do 27. aprila za dizajnere iz celog sveta mlađe od 35 godina.

Završen 64. Martovski festival, dodeljene Gran Pri nagrade najboljim filmovima

Na svečanom zatvaranju 64. Martovskog festivala, večeras su u Velikoj sali Doma omladine Beograda dodeljene GRAN PRI nagrade najboljim filmovima koji su prikazani u takmičarskim selekcijama. Nagrade su dodeljene u kategorijama za dugometražni i kratkometražni dokumentarni film, animirani film, kratkometražni igrani film u nacionalnoj i međunarodnoj selekciji i za eksperimentalni film/video art, a novčani iznos nagrade za svaku od kategorija je po 2.000 evra.

Aprilski susreti u Studentskom kulturnom centru

Ovogodišnji festival APRILSKI SUSRETI 2017. trajaće od 3. do 6. aprila pod sloganom AVANGARDNE PRAKSE jer je koncept ovogodišnjeg festivala usmeren na avangardne prakse kroz savremene izvođačke umetnosti i u duhu je proslave 100 godišnjice dadaizma. Samim tim, deo radova koji će biti prikazani predstavljaju komunikaciju sa ovim velikim umetničkim pokretom.