Stomačna nezavisnost

Dušan Murić je jedan od osnivača Stanice i samim tim deo ovogodišnjeg KONDENZ festivala. Stanica (Servis za savremeni ples) je inicijativa umetnika i kulturnih radnika u oblasti savremenog plesa i izvođačkih umetnosti u Srbiji, pokrenuta 2005. godine. Od početka, rad je bio usmeren na jačanje te umetničke zajednice, njeno strukturisanje i prepoznatljivost, te integrisanje u sistem kulture u Srbiji, na Balkanu i na medjunarodnom planu.

Opširnije...

Pikaso današnjice

Marko Tomić, mladi slikar koji živi i radi u Majamiju, a kojeg su kritičari posle izložbe u Njujorku nazvali novim Pikasom! Izložba održana u „Mikser hausu‟, ujedno je bila i evropska premijera ovog talentovanog umetnika koga svet zna bolje nego mi. Oduvek zainteresovan za umetnost konačno je svoj san pretočio u dela.

Opširnije...

Intuicija kao inspiracija

Rođen je krajem decembra 1987. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednje škole (gimnaziju i muzičku školu), kao i fakultete- arheologiju na Filozofskom i kompoziciju na Fakultetu muzičke umetnosti. Razgovarali smo sa Jugom o tome šta ga inspiriše i pokreće da se bavi muzikom, o trenutnim projektima i planovima za budućnost.

Opširnije...

Slikovnice za oštroumne i lenje

Bojan Jokanović je rođen 1985. godine u Tuzli. Osnovnu školu je završio u Doboju, a srednju bogoslovsku i Bogoslovski fakultet završio je u Foči. Po vokaciji je diplomirani bogoslov i teolog. Predaje u nekoliko škola. Pasija koja upotpunjuje njegov posao jeste crtež, karikatura i sviranje na gitari.

Opširnije...