fb  google  twitterr  pinterest  instagram  behance  youtube  tumblr

Aktuelno izdanje

bulevar br 11

Kulturna mapa Srbije

mapa

Kreativno ćoše

Lični ugao

džim morison, pevač i osnivač grupe doors
januar 19, 2016 296

Jim Morrison

in Art Leksikon by Minja Kovačević
Postoji nešto dragoceno u svetu muzike sto je privlačnije od same želje za stvaranjem i od samog prodiranja kroz svet svojom jedinstvenošću. Postoji ta brazda koja nas deli od suštine, u prolazu ka večnom miru jer smo uspeli, kao niko pre nas, nije… Opširnije
Hrvatski slikar dvadesetog veka, naivna umetnost, Krsto Hegedušić
jan 18, 2016 221

Krsto Hegedušić

in Art Leksikon by Ivana Stojanović
Krsto Hegedušić, istaknuti slikar naivne umetnosti, rođen… Opširnije
Trejsi Ševalije se u svojim romanima bavi pitanjem položaja žena kroz istoriju i danas
jan 15, 2016 356

Trejsi Ševalije

in Art Leksikon by Marija Pešić
Trejsi Ševalije jedna je od najinteresantnijih pisaca… Opširnije

Svet umetnosti

Mlada pesnikinja Milica Milosavljević je izdala zbirku pesama Tamne intimnosti
januar 07, 2016 733

Potreba za senčenjem ljudi rečima

in Intervju by Marija Milosavljević
Pesnikinja Milica Milosavljević rođena je 1991. u Čačku. Poeziju je počela da piše još u gimnazijskim danima. Bila je to mogućnost da sebi dodeli i neke drugačije uloge od onih koje je igrala u susretu sa drugima. Opširnije
Otvaranje izložbe Marka Tomića u Bepgradu, Mikser Haus, novembar 2015.
jan 04, 2016 523

Pikaso današnjice

in Intervju by Bojana Erić
Intervju sa Markom Tomićem, mladim slikarom koji živi i… Opširnije
Nije sumljam, nego sumnjam
dec 24, 2015 954

Slikovnice za oštroumne i lenje

in Intervju by Marko Mirković
Karikaturista Bojan Jokanović je rođen 1985. godine u… Opširnije

Art Info

februar 12, 2016 28

SCENA Vol 3 - Konkurs za izlaganje

in Konkursi by Iva Bašović
Za učešće na konkursu potrebno je dostaviti sledeći materijal na adresu : Opširnije
feb 12, 2016 40

Izložba slika Peđe Rakićevića u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac

in Događaji by Iva Bašović
Izložba slika Peđe Rakićevića biće otvorena 17. februara… Opširnije
feb 12, 2016 37

„Zrenjaninska umetnička scena 2016 – PERSPEKTIVE"

in Događaji by Iva Bašović
U ponedelјak 22. februara 2016. godine u 19 časova u Salonu… Opširnije

Dramski performans "Igra za sreću" u Domu omladine Beograd

U ponedeljak 14. decembra 2015. godine u 20 časova u Domu omladine Beograd, biće izveden dramski performans dece bez roditeljskog staranja pod nazivom ''Igra za sreću''.

 

Performans je zasnovan na ličnim pričama dece bez roditeljskog staranja. Kroz doživljaje tri junaka i emocije tuge, straha i besa priča vodi gledaoce u alternativnu stvarnost u kojoj je život igra na sreću u kojoj svako dobija. Performans obuhvata kolaž pokreta, zvuka i ritma uz tematski osmišljene igrokaze koji opisuju poraze sa kojima se junaci suočavaju i načine na koji tragaju sa srećom. Kao sredstvo scenskog i dramskog izraza koriste se tehnike primenjenog pozorišta transformisane u realistične priče učesnika i stavljene u funkciju dramatizacije dečje percepcije pojma sreće. Trajanje: 35 minuta

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine – CEPORA je organizacija civilnog društva koja ima za cilj da, kroz planske, organizovane i strukturirane kulturne, edukativne, preventivne i socijalne programe, doprinese stvaranju bezbednijeg i zdravijeg okruženja za decu i omladinu i promoviše njihov pozitivan razvoj, prosocijalna ponašanja i zdrave stilove života.

Saradnici CEPORE kontinuirano, od maja 2013. godine, rade sa decom bez roditeljskog staranja koja se nalaze na domskom smeštaju pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd. U dosadašnjem radu pripremljene su sa decom četiri predstave: predstava „Brod izgubljenih želja", sa decom iz doma „Jovan Jovanović Zmaj" i Prihvatilišta za urgentnu zaštitu zlostavljane dece, predstava forum teatra „Je l' jasno?!", sa decom iz doma „Drinka Pavlović" i predstava forum teatra „U mom interesu", sa decom iz domova „Moša Pijade", „Drinka Pavlović", „Jovan Jovanović Zmaj" i Prihvatilišta za urgentnu zaštitu zlostavljane dece.

Vesna Popović, dipl. specijalni pedagog, praktičar je primenjenog pozorišta. Završila obuku o osnovama metodologije primenjenog pozorišta (2010. godine), kao i obuku iz oblasti teatra senke, uličnog teatra, plejbek teatra i klovnovskih veština (2012. godine). Asistirala u režiji tri predstave Centra za pozorišna istraživanja ApsArt i samostalno režirala četiri predstave Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

https://youtu.be/oHF1Pj1pTnk 

slika 650

Gde tu živi umetnost?

gde tu zivi umetnost

Registracija korisnika

Otvaranjem naloga na portalu Bulevar Umetnosti postajete član Arterium mreže kreativnih stvaralaca, stručnjaka i ljubitelja umetnosti i kulture.

Edukacije

kurs lat

BUM Bilten

Ukoliko želite da primate redovne informacije u vezi sa novitetima na portalu Bulevar Umetnosti prijavite se na naš bilten a mi ćemo vam ga dostaviti na vašu mejl adresu.
Vaši podaci su zaštićeni i neće biti korišćeni u druge svrhe. Hvala na poverenju!

Razmena banera          Donacije i Sponzorstvo          Uslovi korišćenja

 

Sve informacije objavljene na sajtu su dobijene iz medija od strane organizacija i fizičkih lica kao javno dostupne, informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom smislu. S obzirom na to da od trenutka objavljivanja može doći do zastarevanja određenih informacija, portal „Bulevar Umetnosti‟ ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Portal „Bulevar Umetnosti‟ zadržava pravo da promeni ili modifikuje pravila po kojima radi. O svim promenama naše korisnike obavestićemo putem imejla ili preko portala. Sve sadržaje portal objavljuje u dobroj nameri i u informativne svrhe. Sve sadržaje portala koristite na sopstvenu odgovornost i portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišcenjem istih. Pristup portalu i svim njegovim sekcijama dozvoljen je osobama svih uzrasta i potpuno je besplatan.